Sinds de tachtiger jaren is Peter de With verslaafd met het radio virus, met name de techniek en het bouwen van zenders en studio’s. Toen lokale omroepen legaal werden is hij bij diverse omroepen werkzaam geweest, uiteindelijk hebben zij met een aantal fanatiekelingen een eigen station opgezet dat in 1995 van start ging.

In 2002 is het idee opgepakt om een syndicated programma te maken dat bij meerdere omroepen gebruikt kon worden. De voorbereidingen van sommige programma’s vergen immers zoveel tijd dat het jammer is om het maar één keer te gebruiken. Het idee van een cabaret programma was geboren dat uiteindelijk bij 14 lokale omroepen draaide.

Na dit bijna 12 jaar gedaan te hebben begon het weer te kriebelen om te presenteren, maar wel een programma met inhoud. Het idee om een dagelijks lunch programma te maken dat draait om de geschiedenis van de datum begon vorm te krijgen. Niet alleen veel informatie maar ook de muziek is grotendeels verbonden met de datum.

2014 start dagelijks lunchprogramma
Sinds juli 2014 draait het lunchprogramma elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uur en heet sandwich, en is gratis door omroepen te gebruiken. Inmiddels komt aflevering 1000 in zicht en draait het bij bij 25 (lokale) omroepen naar volle tevredenheid.

Vaste items Sandwich:

  • Welk nieuws is de geschiedenis van de datum ingegaan
  • Welke muziek kwam er de hitparade in
  • De cuverplaat: twee platen die in een ander jasje zijn gestoken (ma – do ± 12.30 uur)
  • Lachen met de dikvoormekaar show (vrijdag ± 12.30 uur)
  • 12 inch aan het einde van het programma (alleen op vrijdag)
  • Opmerkelijk recentelijk nieuws (door het hele programma heen)
  • Muziek grotendeels verbonden aan: verjaardagen / sterfdata van artiesten die vandaag jarig zijn of op deze dag overleden.